Google+ Edithsme: La simbologia dels animals

10/6/12

La simbologia dels animals


Luck

Tal com va passar amb les flors i les pedres, fer aquest vídeo sobre la simbologia dels animals ha estat complicadet degut principalment a que un sol animal pot representar moltes coses i diferents animals poden representar el mateix.

Així per exemple al llarg de la història i depenent de la cultura, la serp ha representat moltes coses, algunes més bones i altres més dolentes: l’engany, la transformació, la saviesa espiritual, la vida, la curació, el dimoni, el mal.. i tot depenent només del punt de vista del que la representa i del context del moment.
Així mateix, la granota ha representat la renaixença a l’antic Egipte; la longevitat i la salut a la Xina, i fins i tot en l’àmbit acadèmic i religiós se l’ha representada com a símbol de la luxúria. En altres contextos la trobem també com a símbol de la fertilitat i de la prosperitat.

Existeixen exemples més clars i més facilets com el colom blanc que tots associem amb la pau o el colibrí que sovint associem amb l’alegria. La formiga que representa la previsió o el bisó que sovint representà l’abundància. Però aquests són els menys.

Altres animals simbolitzen diferents coses però no abracen un catàleg tan ampli de possibilitats com la serp o la granota. És el cas del dofí que sovint representa, la intel·ligència, la llibertat o l’amistat o el cavall que pot simbolitzar a la vegada, la noblesa i també la llibertat o el tigre que pot representar simultàniament, la supervivència, la lluita o l’instint.

Existeixen també altres exemples més curiosos com el del llop, que en la seva vessant més negra representa la crueltat, la maldat o fins i tot l’infern però que en la seva vessant més blanca representa la guia o el mestratge pel fet que és ell qui condueix i guia les ànimes al seu pas a l’altre vida evitant així que extraviïn en el camí (jo personalment em quedo amb aquesta vessant).

I dit això aquí us deixo el vídeo de la simbologia dels animals, fet totalment des de el meu punt de vista i creat totalment dins el meu propi context personal i que si bé no serà del tot cert, tampoc serà del tot desencertat.



                         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada