Google+ Edithsme: La Catalanofòbia i els missatges ofensius contra els catalans morts en l'accident d'avió

27/3/15

La Catalanofòbia i els missatges ofensius contra els catalans morts en l'accident d'avió

Segons el DIEC, la catalanofòbia és l'aversió que es té envers tot el que te a veure amb Catalunya, els catalans i tot el que faci olor a català. Fins aquí res de nou. Tot i que afegiré que he buscat aquesta paraula als diccionaris castellans i no l'he trobat. Serà que ells encara no li han vist la utilitat.

De fet estem tan acostumats a escoltar bestieses envers naltres que en termes generals ja no ens importen. Ens rellisquen com ens rellisca la pluja i el  gebre. I és que després d'haver-nos comparat amb els nazis, boicotejat els productes catalans, menyspreat la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres festes, res d'això se'ns fa estrany. Convivim amb la qüestió  amb total naturalitat i per total necessitat. Fins aquí res de nou i per desgràcia res d'estrany.


Ara bé, que s'estavelli un avió on hi hagi 150 morts, inclosos dos nadons i que les xarxes socials es comencin a omplir de comentaris despectius i de burles per la mort dels catalans que viatjaven a bord, diu molt poc de molts. Alegrar-se per la mort d'algú pel simple fet de ser català i  mofar-se del patiment i del dol dels familiars pel sol fet del seu lloc de naixement, és pel cap baix, molt cruel i fora de lloc No tinc paraules. No n'hi han. Quin tipus de persona és la que es mofa i fa crueltat amb la desgràcia dels altres siguin quines siguin les seves característiques, condicions i creences? Que distingeix aquests bèsties del mateix copilot que va estavellar l'avió? Res, o potser tot, perquè el copilot sens dubte estava malat però ells ni tan sols es poden excusar en això.  I compadeixo a les seves mares, a les seves germanes, als seus marits i a la seva família tota, perquè ha de ser dur, molt dur,  saber que has parit algú així.

I després d'haver-me desfogat una mica per tanta crueltat com transita i s'amaga en aquesta vida, m'agradaria humilment donar les gràcies a tants i tants governants com ha tingut, aquesta, la nostra Espanya més mil·lenària, i que amb els seus mig silencis, les seves insinuacions despectives i les seves paraules exaltades, han fet possible que al llarg dels segles aquesta catalanofòbia cada vegada més ben implementada, s'hagi mantingut al llarg dels anys tan impol·luta i ben llustrada com al principi. Bona feina, si senyors, bona feina.

Per acabar, m'agradaria recordar-li a aquesta gent que tant piula i amb tant odi, que quan hi va haver l'atemptat de l’11-M a Madrid, els catalans també ens vam abocar amb la resta d'Espanya per fer el que fes falta. Tan sols un petit recordatori per aquesta gent sense ànima.

I per donar una mica de testimoniatge d'aquestes frases tan odioses aquí us deixo un petit tast, que per desgràcia no te desperdici.


Les meves més sentides condolences a tots els familiars de les víctimes ( siguin d'on siguin i com siguin)




3 comentaris:

  1. Hola Edith,

    Sense dubte es tracta de un tema delicat. Ja no perquè suposa parlar d’un terrible accident aeri que li ha costat la vida a moltes persones, sinó perquè quan parlem d’això sempre tendim a generalitzar, posant en el sac a mes o a menys gent.

    Jo crec que es la mescla d’ignorància i l’històric acomplexament espanyol el que provoca que alguns cafres escriuen twitts com aquestos. Però lo pitjor es que és alentat per partits, personalitats e institucions. Per exemple: quan un polític del PP va dir en campanya electoral a Andalusia que com anaven a votar a un candidat català i anomenat Albert (Ciutadans)? El anticatalanisme és incomprensible. I no cal ser català per a sentir-se ofès quan algun polític de turn diu anima l’odi als catalans com mitjà per a guanyar vots.

    Crec que s’hauria de profunditzar en les causes sociològiques de vore tot el mal en un grup de persones concretes el teu propi país (i que desprès diuen que no comprenen perquè volen l´independència... És evident, no?). A més de perseguir legalment expressions públiques anticatalanismes d’aquest tipus, perquè tenen la mateixa càrrega que els missatges masclistes o xenòfobs.

    Un beso!

    P.D. Perdó pels valencianismes i disculpa el llarg discurs que t’he escrit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdó... de que? Ben al contrari, no t'hagués perdonat si no haguessis utilitzat la teva llengua, perquè el cert és que si no les utilitzes es perden i moren . I això mai! Un petó

      Elimina
  2. Però encara és hora que hi hagi cap detingut... Com tots els atacs a Catalunya, la cosa s'acabarà aquí.

    ResponElimina