Google+ Edithsme: El Pacte Fiscal i els Socialistes Catalans

26/7/12

El Pacte Fiscal i els Socialistes Catalans

Llegeixo avui a la Vanguardia que per fi el Parlament Català impulsarà el pacte fiscal a casa nostra. N’hi ha hagut prou amb el suport de CiU, ERC i IVC que han sumat el 63% dels vots emesos.
Bé per ells. Bé per nosaltres
De tota manera m’hagués agradat més que per una vegada tots s’haguessin posat d’acord en quelcom que és fonamental per a la nostra terra. Però suposo que tal esforç era massa feixuc per alguns. I em refereixo com no, al Partit Socialista i als Populars. Dos partits que es diuen catalans i que després es pronuncien a l’altre costat.




Que el partit popular voti en contra. S’entén. Bàsicament perquè sempre vota en contra de qualsevol cosa que no els pertoqui directament. Ara bé, que el Partit Socialista Català s’abstingui…doncs no. No ho entenc
Ells diuen que s’han abstingut “en els aspectes que poden suscitar més inseguretat  jurídica i negociadora davant el govern d’Espanya”
Home, home, home,
En la meva modesta opinió l’única inseguretat de demanar alguna cosa a Espanya és la seguretat que ens ho posaran difícil de totes maneres.
Després, la cara visible del PSC , Rocío Martínez, defensa el indefensable tot dient que “si es tracta de fer gimnàstica independentista que no contin amb ells i que el que ells volen és un camí que sigui transitable encara que per això hagi de ser imperfecte”
Home, home, home,
Però que diu aquesta xiqueta. Que no s’adona que aquest camí transitable i imperfecte que ells defensen, és el mateix que fins ara ens han farcit de multitud de peatges.
Però malgrat tot encara en queda d’esperança i és que l’ex conseller Ernest Maragall va trencar la disciplina de vot del PSC i amb un bon parell ...de collons va recolzar la resolució del pacte fiscal.
Chapeau Senyor Maragall. Vostè dóna fe que es pot ser socialista i català al mateix temps.
I com es pregunta Salvador Cardus , en el seu article a la Vanguardia;
Algú confia de debò que hi hagi marge per a una negociació raonable amb l’estat espanyol?
No , però arribats a aquest punt...que més dona!
I com diu Ferran Requejo en el seu article al mateix diari,
La independència sembla la via més rupturista però al final resultarà la via més realista
Si. I que?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada