Google+ Edithsme: Un altre vegada el Ministre Wert! Aquesta vegada vol espanyolitzar els alumnes catalans

10/10/12

Un altre vegada el Ministre Wert! Aquesta vegada vol espanyolitzar els alumnes catalans


Quan l’estimat Ministre d'Educació espanyol va suggerir la possibilitat que “el govern pogués subvencionar  les escoles privades catalanes que volguessin tenir el castellà com a llengua vehicular”, la Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, li va contestar que aquesta “quimèrica” proposta tan sols responia a la voluntat del govern central “d'espanyolitzar Catalunya”

I jo encara afegiria més.
Espanya no té un euro per gastar en res i molt menys en Catalunya i ara va el Ministre, i es vol gastar els diners, en espanyolitzar les nostres escoles!

Caram home ! Que aquesta etapa jo ja l’he passat al franquisme i sóc el clar exemple del que no s’ha de fer per educar bons espanyols.

Però això no es tot perquè el bon Ministre no content amb les seves declaracions, va i torna a la càrrega responen a una pregunta del diputat del PSC, Francesc Vallès, en què aquest es lamenta de les  paraules del Ministre a la televisió madrilenya on criticava “l’adoctrinament de les escoles catalanes”, tot dient-li,
"a Catalunya no s'adoctrina, s'educa!"

I va i salta el Ministre i li etziba,

"Nuestro interés es españolizar  a los alumnos catalanes?  Pues sí, porque queremos que se sientan tan orgullosos  de ser catalanes como espanyoles”

Home, home, home
A veure senyor Wert ...Que vol que li digui. Jo és que ja sóc gran i per tant sóc de les que va anar a escola fa més de 30 anys (a l’època gloriosa de Franco) i més espanyolitzada ...impossible.
I sap quin ha estat el resultat de tanta espanyolització ? Doncs que aquella educació oxidada i rància, obstinada a fer-me estimar per obligació. Aquella educació imposada a cop de catecisme i de cants a la Nació, no en va fer sentir més espanyola sinó més aviat.. Més catalana!

I Apa!
Ara va i vostè vol que per obligació els nens catalans estudiïn menys història de Catalunya i més d'Espanya?

Bé, doncs faci càlculs vostè mateix i repassi acuradament, la part de la història que fa referència a l’educació a l’època del franquisme i després senyor Ministre... després preparis per a la pròxima generació de catalans espanyolitzats. Doncs és probable que la propera manifestació de l’11 de setembre on participin aquests nous espanyols, superi amb escreix la del milió i mig de catalans d'aquest any en que molts dels participants tenien la meva mateixa  edat.

I això que hem estat del tot...espanyolitzats!

Per cert, estimat Ministre...sabia vostè que el seu cognom en alemany  significa valor. Particularment crec que li escau d’allò més bé, doncs al meu entendre es necessita molt de valor per fer tals declaracions . 

Extracte de LaVanguardia

Francesc Vallès, diputat del PSC al Congrés. Lamentant les paraules del ministre Wert  a Tele Madrid on  aquest predicava que l’adoctrinament de les escoles catalanes portava  a un auge del sentiment independentista a la societat catalana.

“En Cataluña no se adoctrina, se educa”

El Ministro Wert
La Consellera Rigau dijo el otro día que nuestro interés era españolizar  a los alumnos catalanes” Pues sí, Nuestro interés es ese, para que se sientan tan orgullosos de ser catalanes como españoles
Por ejemplo, la asignatura que se impartía en segundo de Bachillerato durante la época del tripartito se denominaba simplemente “Historia”, mientras que en el resto de España se denominaba “Historia de España”
La materia impartida en Cataluña conlleva una mayor carga referida solamente a la historia catalana
La historia de España tiene menos rasgos que la de Cataluña por lo que la deriva que ha tomado parte del sistema educativo en Cataluña, facilita que se produzca una minimización de los elementos históricos que configuran la historia de Cataluña dentro de España y que, en cambio, se exageren a veces hasta la caricatura, los elementos particulares de Cataluña
Así que su pretensión es explicita, ¿Nuestro interés es españolizar a los alumnos catalanes? Pues si, porque queremos que se sientan tan orgullosos de ser catalanes como españoles.

Doncs va per bon cami Senyor Ministre!





1 comentari:

  1. jo vaig ser espanyolitzada i per tant emprenyada
    lin

    ResponElimina