Google+ Edithsme: d’abril 2012

30/4/12

La mare

El pròxim diumenge 8 de maig celebrarem el dia de la mare. Alguns amb més encert que altres, tot dependrà del tipus de mare que tinguem i per descomptat del tipus de fill que siguem.

Però que és en realitat una mare?

Segons el diccionari català, Nació digital.cat, una mare és “una dona o femella que ha tingut un fill”. Doncs comencem bé!, i després afegeix que una mare també pot ser “la causa o l'origen més important d'una cosa”, doncs val, per aquí anem més encertats. Tanmateix i com no m'ha acabat de convèncer del tot aquesta definició, he xafardejat una mica més per la xarxa i he trobat al Diccionari.cat, una altra definició més detallada, “Una mare és “una dona o femella que ha tingut un fill ...o més”.  M'he quedat sense paraules. Així doncs no m'ha quedat altra que seguir buscant i al final he anat a parar a l'Enciclopèdia catalana, per fi una publicació seriosa, he pensat. Però no, perquè segons ells  una mare també és... Una claveguera mestra. Un Apa i Ole ben gran per a ells! Si senyor! Per fi una descripció realista. Les mares són sens dubte... clavegueres mestres!

29/4/12

La Marató de la pobresa


Maratò


Aquest 2012 les xifres de la pobresa a Catalunya s'han disparat de tal manera que tan sols es poden comparar amb les de la postguerra. La diferència fonamental és que en aquest cas no ha fet falta una guerra ni un parell de bombardejos ben planificats sobre Barcelona per acabar amb l’economia catalana. Aquest cop això s’ha aconseguit més fàcilment però amb el mateix nombre de víctimes, gracies a la ineptitud i manca de preparació d’uns governs del tot incapaços. Més centrats en ells mateixos que en la gent.

22/4/12

La llengua


Quan en Guardiola va dir que “els seus jugadors parlen al camp que és on han de parlar” Vaig pensar, doncs té tota la raó! Cadascú hauria de parlar on li pertoca i no pixar fora de test com molts. 



Ara bé, utilitzem tots el mateix llenguatge ?

17/4/12

L'ànima de les flors


La simbologia de les flors és un tipus de llenguatge propi que atorguem a les flors i que fa referència als missatges que suposadament han de transmetre.


Ara bé, el problema és que ningú sap ben bé quina llengua parlen. I així es dóna el cas que una sola flor pot significar més d’una cosa i que dues flors diferents poden compartir un mateix missatge. Que en una cultura una flor porti bona sort i que en una altra en porti de dolenta. Que depenent del color et parli amb unes paraules i que depenent d’un altre es transformi i t’angoixi.

14/4/12

Amb tot el meu respecte...


Amb tot el meu respecte....


Començo així el meu article d’opinió no fos cas que algú de dalt ( i no em refereixo precisament als del cel) es molestés i em fotés en problemes.


Dit això , algú podria respondre'm a una pregunta?


Que caram hi feia el Rei d’Espanya caçant elefants a Botswana? 

Home, home...!
Estem perdent els papers ( i no em refereixo precisament als de Salamanca). Resulta que mentre les tres quartes parts dels espanyols estan intentant caçar llocs de treball o quelcom de menjar als contenidors, el Rei d’Espanya caça elefants a Botswana! 

No podria caçar conills al Berguedà com tothom? O pescar una truita al Segre?


Amb tot el meu respecte...El respecte es guanya!

11/4/12

Catalunya i Espanya

Avui com gairebé tots els matins he esmorzat llegint el diari. Normalment el considero un dels millors moments del dia. I si el Barça ha guanyat un altre partit i li ha restat diferències al Madrid doncs què voleu que us diga ..collonut!

Ara bé, quan he vist la foto de la “Senyora” Esperanza Aguirre parlant de les autonomies ...una mica més i se m’indigesta el croissant.

2/4/12

Dolça Catalunya

Mireu, ahir a la tarda estava asseguda al metro i  vaig començar a pensar (perillós en el meu cas i suposo que en el de molts) i em vaig dir
Edith, i ara que... ?
Has fet un curs amb la UOC de català i quatre amb el SOC; un de vídeo, un altre de blogs i dos de tractament d’imatge.

Estic a l’atur, estic cabrejada  i  em sento indignada
I per a postres sóc...Catalana!  Mala combinació Caram!
Com barrejar tot això?
I vaig recordar les assenyades paraules dels nostres governants. Per sortir de la crisi “cal innovar i després exportar”
Doncs cap problema home!
Això és exactament el que he fet. Ho he barrejat tot i després com no hi ha quartos per altre cosa ho he exportat a la xarxa
I aquest és el resultat.