Google+ Edithsme: d’octubre 2012

30/10/12

José Bono titlla al President Mas de colpista


Vagi per endavant que no em cau gens malament l'exministre socialista José Bono. Si no fos manxec diria que és clar i català. En moltes ocasions m’ha fet riure, com quan va confondre CiU amb un grup catalanista d'esquerres  o quan va perdre els nervis en una inesgotable sessió a la Cambra i va deixar anar davant els micros que “Estoy hasta los huevos... Estoy trastornao".

També cal agrair a l’exministre la seva diligència a retirar les tropes de l’Iraq i en refer el desgavell d'ineptituds que van envoltar  les víctimes del Yak-42. I per descomptat els pebrots demostrats, el 2006, en destituir el Tinent General José Mena Aguado, per pronunciar-se políticament  sobre els inconvenients que l’aprovació del projecte de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya tindria per l’exèrcit  i per la possibilitat que l’exèrcit intervingués pel seu compte, en cas que el nou Estatut no respectes la Constitució Espanyola.

Ara bé, en veient les seves últimes declaracions sembla que a l’exministre Bono,  li ha agafat també la mateixa malaltia que  últimament està sacsejant amb cruesa les files socialistes i que es caracteritza en general, per la pèrdua de memòria, desorientació, dificultat en la comunicació, afàsia  i disàrtria.

Així s’entendria que aquest home que en el seu dia es va pronunciar sobre la necessitat que Catalunya, el País Basc i potser Galicia, precisaven un tractament diferenciat per la seva singularitat , ahir titlles de colpista al President Mas, acusant-lo de trencar les regles del joc, al apostar per un procés d'independència a Catalunya.

29/10/12

Pere Navarro admet discrepàncies amb Rubalcaba


Cal veure com està el pati!
No fa ni un dia que Pere Navarro  anunciava a corre cuita que el PSC  “ es comprometia a promoure les reformes necessàries perquè els ciutadans i ciutadanes de Catalunya poguessin exercir el seu dret a decidir a través d'un referèndum acordat en el marc de la legalitat i a través d'una reforma de la Constitució" i surt en Rubalcaba i el tomba al primer assalt.

“El PSOE no comparteix amb el PSC la fórmula del dret a decidir del poble català”
Això si és un KO en tota regla!

27/10/12

Rajoy acusa Mas de voler imposar el tot o res i després afegeix que ningú guanya el PP a estimar Catalunya


Ja sabia jo que en acabar les eleccions basques i les gallegues els pesos pesants del PP aterrarien a Catalunya portant sota el braç tota l’artilleria que poguessin arreplegar.
I és que després d'escoltar-los en les campanyes d'arreu d'Espanya on s’han dedicat a guanyar vots dient-nos als catalans de tot menys macos i graciosos, ara vénen a casa i comença el gran show.
I si no pa muestra un boton!

 Després de les sorprenents declaracions de la senyora De Cospedal dient que ”el PP quiere mucho Cataluña y los catalanes” va Rajoy i diu que "admiran a los catalanes” i que "nadie gana al PPC en ser catalanes, porqué nadie los gana en querer a Cataluña".

Apa i Olé!
Estic totalment esbalaïda!

Tot seguit Rajoy acusa Mas de voler-li imposar “El Tot o res” i “d'abdicar de les seves responsabilitats com a governant arrossegant set milions i mig de ciutadans a un dilema impossible".

I entre altres coses afegeix,

25/10/12

L’eurodiputada socialista a l'Eurocambra, Maria Badia dimiteix després de les pressions rebudes per haver denunciat en una carta a Brussel•les les amenaces militars contra Catalunya


Que voleu que us diga... amb tot l’enrenou que s’ha muntat per la dimissió de l’eurodiputada socialista a l'Eurocambra, Maria Badia, m’ha entrat la curiositat per saber-ne més de tota aquesta història. I això és el resultat:

Cronologia d'una dimissió non grata.

La història comença quan a finals de setembre el senyor Alejo Vidal-Quadras, expresident del partit Popular de Catalunya i actualment eurodiputat i col·laborador esporàdic en diaris com La Razón va i arran de la intenció del President Mas de convocar un referèndum sobiranista,  li demana al govern espanyol  en un programa de televisió que “intervingui Catalunya i que posi un General de Brigada  al comandament dels Mossos d'esquadra”
Apa  i Olé!

22/10/12

Esperanza Aguirre y el greu error del TC de l’Espanya de més de 3000 anys d'antiguitat de legalitzar Bildu (Twitter)


I jo que creia que amb la retirada d’Esperanza Aguirre de la política activa se m’havien acabat les indigestions del matí mentre esmorzava tot llegint les seves declaracions a la Vanguardia i apa! Torna a la càrrega des del seu compte a Twitter.
I per si no en teníem prou amb les seves desgavellades declaracions on xifrava l’edat de ”La gran Nacion Española" en tres mil anys d'antiguitat tot afegint que aquesta visió històrica “és el que haurien d'aprendre els nens perquè aquesta  és  la història veritable i no la que inventen els nacionalistes", ara va i afegeix més llenya al foc asseverant que,

El resultado de EH Bildu en las elecciones autonómicas del País Vasco muestra con toda su crudeza el grave error" del Tribunal Constitucional (TC) al legalizar este partido, en contra del criterio del Supremo.

Apa i Olé!

Però anem per parts,

19/10/12

Carta d’Enric Casulleras a Don Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón


Ahir mentre escoltava al mestre Josep Cuní, magistral com sempre, en una tertúlia del seu programa 8 al dia,  amb uns quants dels seus parroquians habituals, ens va sorprendre amb un invitat especial. Enric Casulleras.

I qui és Enric Casulleras us preguntareu? Doncs un Doctor en Política Econòmica que té tants reconeixements que no cabrien aquí, i pel que vaig veure dels missatges que li enviaven al programa, un professor molt apreciat per tots.

Bé, el cas, és que aquest Doctor en Política Econòmica sosté, al igual que molts, que l’únic escull verdaderament seriós que impedeix pel moment  iniciar el procés d'independència en aquest país,  és un concret article de la Constitució. El número 8, i que diu:

17/10/12

J. Cobo regidor del PP penja a Twitter un muntatge del President Mas vestit de nazi


Llegeixo avui a El Periódico que el  regidor del PP a Rubí i president de noves generacions del PP en aquesta ciutat, Jonatan Cobo Ortega,  va penjar a Twitter, un muntatge del President Artur Mas vestit d'oficial nazi.
Després i a causa de l'enrenou que s’ha muntat a la xarxa, s’ha disculpat tot dient que “Demano perdó per si he ferit sensibilitats. Seguiré lluitant perquè tots ens puguem expressar en llibertat”
No xato, no. No t’amoïnis per naltres. Actualment  ja som uns quants els que ens hem adobat a força d'actuacions i comentaris com el teus
I jo li pago el sou a aquest senyor?

La part bona és que li ha sortit el tret per on no s’ho esperava i és que els catalans som la hòstia! En comptes d’enviar-li tancs a casa seva, li envien torpedes al seu compte de Twitter. I tot amb bon humor i accent català.

16/10/12

Us heu preguntat alguna vegada la diferència entre Estat, Nació i País?


Us heu preguntat alguna vegada la diferència entre Estat, Nació i País? No?
Doncs ja va sent hora perquè la qüestió ens toca cada vegada més a la vora.

Un País
Segons l’enciclopèdia espanyola, un País és una nació, província o territori.
Bé, el cert és que també el defineix com viure a costa aliena valent-se de estafes i altres procediments similars, però això ho deixarem per un altre dia.
Un País segons l’enciclopèdia  catalana és un territori i població d'un Estat independent. I/o un territori propi d'una ètnia determinada.

Jo particularment i per acostar posicions i no entrar en matisos incòmodes,  definiria País com, 
                      Un territori que té una entitat pròpia. 

Així i segons això Catalunya és un País? Si

15/10/12

El bisbe Taltavull diu que L’església catalana estaria al costat del poble català, si aquest optés per independitzar-se


Llegeixo avui amb sorpresa a el Periódico  que el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, en declaracions a Catalunya Radio, assegurava que,

L’església catalana estaria al costat del poble català, si aquest optés per independitzar-se d'Espanya.

Caram amb el bisbe! El meu agraïment i el meu respecte.
Després d'això crec que em plantejaré seriosament  tornar els diumenges a escoltar missa. Sempre i quan el que la oficií sigui el bisbe Taltavull.  I tot això després que fa deu dies els bisbes espanyols ens acusessin d'amorals  culpant-nos de la desintegració d'Espanya!
Això senyors meus,  més que una quimera, és un Miracle!
El bon bisbe, va precisar també que,

14/10/12

El President Mas i la pregunta de la consulta sobiranista


M’han preguntat algunes vegades per què repartint llenya com reparteixo, de vegades a aquest i de vegades a l’altre, no li discuteixo  amb més freqüència al President Mas.
I la meva resposta és sempre la mateixa. Perquè amb la que li esta  plovent des de el  cel i des de l’ infern, ja en té prou el President.
I també, perquè creient més o menys en les seves formes i en les seves maneres,  jo com molts altres catalans hem contret amb ell un deute força interessant  Fins ara i mira que n'hem tingut de governants, mai cap,  ens va oferir la possibilitat real de decidir tan clarament entre tots un futur conjunt. I és per això el meu agraïment.

Ara bé, avui i si em permeteu m’atreviré amb un  concret retret cap el President. I és que llegint la Vanguardia del divendres em vaig trobar amb una entrevista que el periodista Barbeta li va fer al President. I per tal de discutir-li les paraules, m’agradaria ressaltar-ne un paràgraf:
Preguntat pel periodista que en cas de fer-se la consulta  sobiranista, i si depengués d'ell , quina seria la pregunta concreta, el president contesta:

13/10/12

Pere Navarro vol que Barcelona sigui cocapital d'Espanya juntament amb Madrid!


Llegeixo avui a la Vanguardia que el senyor Pere Navarro, candidat del PSC a les eleccions catalanes, abanderarà  en la seva campanya,
"Una reforma constitucional que desemboqui en un model d'Espanya federal en el qual Barcelona exerceixi com a cocapital junt amb Madrid, tant a nivell econòmic com institucional”
Home, home, senyor Navarro!  Cocapital juntament amb Madrid?
Ja m’imagino els titulars dels diaris d'Espanya! I per descomptat,  l’ampli suport que aquesta proposta tindrà a la resta d'autonomies.
Amb el que ens estimen i ens respecten! Es bolcaran com sempre amb naltres.

I per cert ...Ja li ha comentat això al senyor Rubalcaba ? Perquè personalment, m’agradaria sentir la seva opinió al respecte.
Bé, continuem. Després vostè afegeix que,

10/10/12

Un altre vegada el Ministre Wert! Aquesta vegada vol espanyolitzar els alumnes catalans


Quan l’estimat Ministre d'Educació espanyol va suggerir la possibilitat que “el govern pogués subvencionar  les escoles privades catalanes que volguessin tenir el castellà com a llengua vehicular”, la Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, li va contestar que aquesta “quimèrica” proposta tan sols responia a la voluntat del govern central “d'espanyolitzar Catalunya”

I jo encara afegiria més.
Espanya no té un euro per gastar en res i molt menys en Catalunya i ara va el Ministre, i es vol gastar els diners, en espanyolitzar les nostres escoles!

Caram home ! Que aquesta etapa jo ja l’he passat al franquisme i sóc el clar exemple del que no s’ha de fer per educar bons espanyols.

7/10/12

Els catalans vam matar Jesucrist?


A veure,
quan vaig anar a la manifestació de l’11 de setembre d'aquest any, ja sabia jo en veure la grandària d'aquella festa catalana que ens les hauríem de sentir de tots els colors.  I que per tant ens acusarien també de tots els mals de “la Patria”.
Ara bé,
que l’articulista del diari  “El Mundo”,  Juancho Armas Marcelo, ens acusi els catalans d'haver matat a Jesucrist i després jugar-nos la seva túnica als daus, supera amb escreix qualsevol expectativa.

I ara, què diran els bisbes que fa dos dies ens van acusar de desintegrar Espanya? Ens “excomulgaran”?
I els militars que volien aparcar el tancs davant de casa?  Ens acusaran d'assassinat?
Apa home!

6/10/12

La màquina d’escriure. Un vídeo per somriure


Mireu,
sóc del parer  que   de tant en tant,  tots necessitem i ens mereixem una pausa i uns breus moments per desconnectar de tot  i si calgués ...cridar ben fort.

Però si a més  aquests breus moments  els podem vestir amb algun que altre somriure llavors aquest temps serà perfecte.
Així doncs fem una pausa i mirem.
El vídeo s’ho mereix

            

5/10/12

Els bisbes espanyols troben moralment inacceptable la desintegració de la unitat d’Espanya


Ara si que estic del tot trasbalsada...
Per si no en tingués prou amb que el Rei tingui a bé considerar-me una somiadora perquè jo si crec en quimeres. I que els Militars vulguin aparcar el seu  tanc, un dia d'aquests,  davant  de casa meva. I  que el senyor Vidal Quadras, vulgui intervenir Catalunya i posar un General de Brigada al comandament dels mossos d'esquadra.

3/10/12

El Ministre d’Educació Wert i la recentralització dels catalans


Llegeixo avui a la Vanguardia, en un article de la senyora Pilar Rahola, a la qual li professo un especial respecte, perquè podrà opinar el que ella vulgui i jo podré estar d'acord o no amb ella, però tot s’ha de dir, gairebé sempre la clava. Les seves paraules li surten clares i per sort de molts catalans li està augmentant la rauxa.
Bé, com deia abans, la senyora Rahola parlava del Ministre d'educació  José Ignacio Wert i de les seves enigmàtiques paraules vinculant l’augment de l’independentisme a Catalunya amb l’educació que les noves generacions reben a casa nostra.

“Sens dubte existeixen evidències que relacionen aquesta, Diguem-ne... identitat o sentiment independentista en alguna comunitat amb la direcció que ha portat el procés educatiu”

Evidències? Doncs no se les guardi per a vostè senyor Ministre. No se les guardi,  que aquí les volem saber tots!

2/10/12

Val la pena senyora Camacho donar suport a la manifestació del dia 12 d'octubre?


Llegeixo a la Vanguardia que la senyora Camacho ha ofert el seu suport a la manifestació contra el separatisme  convocada  per al proper dia 12 d'Octubre sota el lema “Catalunya som tots. D’Espanya i catalans”. Fins aquí tot correcte .

Tothom a casa nostra és lliure de manifestar-se per el que vulgui. Per l’independentisme, pel no independentisme, per les retallades i fins i tot pels canalons de la sogra. Això si, sempre que es faci pacíficament i sense buscar brega. I això és precisament el que em preocupa ja que el 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, és precisament el dia  en què els grups d'extrema dreta es reuneixen a Montjuïc per homenatjar la bandera.

A veure, senyora Camacho, tenint en compte tot això  i tal com està el pati... no podrien vostès manifestar-se un altre dia?

1/10/12

Viviane Reding: Apa home, la legislació Internacional no diu res d'això!


Quan el diumenge, un periodista del Diario de Sevilla li va expressar a Viviane Reding,  la Comissaria Europea de Justícia, la seva  certesa que si  Catalunya s’independitzés hauria de sortit de la UE i després negociar el seu ingrés perquè així estava establert per la Convenció de Viena, la Comissaria se’l va mirar bocabadada i després li va etzibar...   
Apa home, la legislació Internacional no diu res d'això!

Apa i Olé!
Ja és hora que tots comencem a dir les coses clares.

I es per això que aquí us deixo un extracte de l'entrevista.